Els nostres ingredients locals

Com ja sabeu, sempre hem volgut apostar per la sostenibilitat i els ingedients locals, però dins del món de la cervesa aresanal nos empre és fàcil d'aconseguir-ne. Des que ens vam unir al projecte de La Cervesera del Poblenou amb cerveses CESC, hem fet un esforç per buscar i apostar per productors locals. Això actualment ens suposa un major cost de matèria prima, però pensem que hem d'apostar per aquetss productors, igual que els consumidors aposten per les nostres cerveses locals i ecològiques, més cares que algunes d'importacio. Ara mateix ja podem dir que utilitzem llúpols conreats a Catalunya en totes les nostres cerveses i estem introduint també maltes locals en les nostres receptes.
En el cas del llúpol, des de fa 2 anys estem treballant amb els amics de Biolupulus, una xarxa de productors de la zona de Crespià a Girona. Fan llúpol orgànic i n'utilitzem diverses varietats, fins ara Chinook, Cascade, Centennial entre d'altres, i el Lolita, el seu llúpol autòcton que ens té enamorats. Amb ells, per exemple, vam canviar el dry hop de la nostra session IPA, la Little Grasshopper, passant d'utilitzar Cascade i Citra americans per Cascade i Centennial gironins, a més,tamé hem elaborat la Lolita in Red, una red IPA monovarietal amb el llúpol Lolita que han desenvolupat als seus camps.

Llúpols locals, en aquest cas llúpols acabats de collir amb els que realitzem la nostra Conjunt Buit

Parlant de les maltes, tot i que desenvolupar una micromalteria és un procés complex, ja hi ha valents que s'hi atreveixen. En els darrers mesos estem començant a utilitzar maltes de Sallavinera de Maltes, a la Catalunya central. Una petita malteria, també ecològica, que utilitza la tècnica tradicional del maltat en el sòl (floor malting) per oferir-nos unes maltes base que anem introduint a les nostres receptes, de moment, ja hem fet la nostra Daurada (a més d'una bona part de les cerveses CESC) emprant si fa no fa un 80% del total de malts provinents d'aquesta malteria.

Imatge de la primera molturació que vam fer amb les maltes de Sallavinera, en aquest cas en la producció de la CESC Xesca

Finalment, també introdíum altres ingredients "especials" de producció local, com podrien ser les pastanagues que utilitzem a la Little Bastard Rabbit (provinents d'Aurora del Camp, al Masnou) o els moniatos i les castanyes que emprem a la Tots Sants; els moniatos també del Masnou o, quan l'elaborem en èpoques que allà ja han acabat la producció, del País Valencià, i les castanyes dels amics de Castanya de Viladrau. També adjunts com els flocs de blat mirem que siguin de proximitat.

Algun cop hem utilitzat pastanagues de diferents colors per fer la Little Bastard Rabbit, foto del nostre Instagram @cervesesjk

Esperem que cada cop poguem gaudir d'una major oferta de productes locals, fets amb amor per artesans com nosaltres, que ens permetin fer una cervesa més arrelada al territori i menys depenent de les grans distribuïdores internacionals!