Els nostres ingredients locals

Com ja sabeu, sempre hem volgut apostar per la sostenibilitat i els ingedients locals, però dins del món de la cervesa aresanal nos empre és fàcil d'aconseguir-ne. Des que ens vam unir al projecte de La Cervesera del Poblenou amb cerveses CESC, hem fet un esforç per buscar i apostar per productors locals. Actualment ja podem dir que utilitzem llúpols conreats a Catalunya en totesles nostres cerveses i estem introduint també maltes locals en les nostres receptes.
En el cas del llúpol, des de fa 2 anys estem treballant amb els amics de Biolupulus, una xarxa de productors de la zona de Crespià a Girona. Fan llúpol orgànic i n'utilitzem diverses varietats, fins ara Chinook, Cascade, Centennial... però ja estem esperant provar llúpols de la nova collita, com el Magnum que estan començant a distribuir. Amb ells, per exemple, vam canviar el dry hop de la nostra session IPA, la Little Grasshopper, passant d'utilitzar Cascade i Citra americans per Cascade i Centennial gironins, a més,tamé hem elaborat la Lolita in Red, una red IPA monovarietal amb el llúpol Lolita que han desenvolupat als seus camps.

Llúpols locals, en aquest cas llúpols acabats de collir amb els que realitzem la nostra Conjunt Buit

Parlant de les maltes, tot i que desenvolupar una micromalteria és un procés complex, ja hi ha valents que s'hi atreveixen. En els darrers mesos estem començant a utilitzar maltes de Sallavinera de Maltes, a la Catalunya central. Una petita malteria, també ecològica, que utilitza la tècnica tradicional del maltat en el sòl (floor malting) per oferir-nos unes maltes base que anem introduint a les nostres receptes, de moment, ja hem fet la nostra Daurada emprant si fa no fa un 80% del total de malts provinents d'aquesta malteria.

Imatge de la primera molturació que vam fer amb les maltes de Sallavinera, en aquest cas en la producció de la CESC Xesca

Finalment, també introdíum altres ingredients "especials" de producció local, com podrien ser les pastanagues que utilitzem a la Little Bastard Rabbit (provinents d'Aurora del Camp, al Masnou) o els moniatos que emprem a la Tots Sants (també dels Masnou o, quan l'elaborem en èpoques que allà ja han acabat la producció, del País Valencià), així com d'altres cereals com els flocs de blat.

Algun cop hem utilitzat pastanagues de diferents colors per fer la Little Bastard Rabbit, foto del nostre Instagram @cervesesjk

Esperem que cada cop podem gaudir d'una major oferta de productes locals, fets amb amor per artesans com nosaltres, que ens permetin fer una cervesa més arrelada al territori i menys depenent de les grnas distribuïdores internacionals!