Les nostres receptes (II): La Jota-Ka #3

Una altra de les nostres receptes és la que anomenem la JK#3 o bruna. Ens agrada el nom de bruna perquè marca que és una cervesa fosca però no tant com una negra. De fet quan la gent la tasta normalment ens diu que s’espera una cervesa negra però que després es troba amb un gust més suau. La vam començar a fer al desembre del 2010, i va ser la primera cervesa frabricada amb una recepta decidida per nosaltres. La recepta l’hem adaptada de la recepta l’Ale Escocesa que surt al llibre La Cervesa Artesanal, Cómo Hacer Cerveza en Casa. Aquest any l’hem feta de nou però emprant una quantitat important (més del 90%) de maltes de cultiu ecològic, treballem amb maltes Pale Ale, Caramel Dark i Chocolat (aquesta darrera de moment no l’hem trobada de cultiu biològic), i emprant llúpols Fuggles. Obtenim una ale fosca, d’uns 4.5º d’alcohol i 25 IBU. Algú ens ha dit que té aromes a pruna i en general és una birra que agrada força, amb un component de malta més intens que la JK#6, però que pot agradar també als que trobeu que les negres són massa fortes…

La nostra bruna, en la versió del 2012