JK Daurada

Aquesta recepta ve de les ganes de fer una cervesa suau i aromàtica. Vam escollir fer una ale pàl·lida (nosaltres li diem ale continental per l'origen dels ingredients) amb llúpol Saaz i una barreja de maltes base (Pilsner, Pale i Munich) amb un toc de malta caramelitzada i el resultat ha estat una cervesa que és la que més fem actualment.

Uns 25 IBU i 5 graus d'alcohol per a una ale ataronjada amb tocs afruitats, aromàtica i refrescant, que a molta gent li recorda les pilsner o les cerveses de blat per l'acidesa de la malta Munich. Aquesta cervesa sorgeix com a homenatge a la ciutat de Brno i la República Txeca, on hi vaig passar uns mesos al 2006 i vaig començar a descobrir la bona cervesa, per això emprem maltes més "continentals" i el llúpol txec Saaz, clàssic de les cerveses Pilsener.

És la primera cervesa que va sortir de casa elaborant-la primer a les instal·lacions d'Ausesken, al Lluçanès), i actualment a Cerveses AS (Montornés del Vallés). Emprem les maltes de cultiu ecològic (Pilsner, Munich i CaraHell), a més de llúpol Saaz ecològic, es carbonata en ampolla amb sucre integral de comerç just.

  • Alcohol 5,3º
  • 26 IBU
  • Color daurat intens/ambarí (20 EBC)
  • Temperatura idònia de consum; entre 8 i 12 ºC
  • Got recomanat; got de pinta tipus konick
  • Marida bé amb formatges tendres, cuina vegana o vegetariana amb un toc picant o amanides

Descarrega't la fitxa tècnica Torna a les nostres receptes