Lolita in Red

Vam tenir l'oportunitat de fer aquesta cervesa per a posar a prova el llúpol Lolita. Un llúpol desenvolupat a Crespià (Girona) pels amics de Biolupulus i que quan el van treure al mercat ens van proposar de fer alguna cervesa amb la seva nova creació. La cervesa la vam presentar a l'edició 2019 del Barcelona Beer Festival juntament amb altres cerveses elaborades amb aquesta varietat, i,com va ser ben acceptada pel públic, l'hem seguida elaborant.

L'Albert de Biolupulus ens va comentar que aquest llúpol tenia una amargor bastant elèctrica i punyent, per la qual cosa vam decidir fer una IPA però amb un caràcter maltós també notable. Una red IPA amb una sèrie de maltes caramel·litzades de diferent intensitat (barregem caramel·litzats més lleugers amb d'altres més intensos, si fa no fa un 20% del total de maltes emprades), per obtenir una coloració marró/rogenca i aromes dolces que acompanyin el nostre llúpol protagonista. L'etiqueta, obra de la nostra il·lustradora Mar il·lustracions, ens mostra la cabra Lolita quan va entrar al camp on tenien plantat aquest llúpol i va començar a menjar-se'l i destrosar les proves experimentals que tenien en marxa, d'aquí li ve el nom a la varietat.

 

  • Alcohol 6,9º
  • 55 IBU
  • Torrada, color ambrat intens entre rogenca i marró
  • Entre les aromes destaquen maduixes i fruites vermells, arran de la combinació del llúpol amb els malts caramel·litzats
  • L'amargor et deixarà un record balsàmic després de prendre-la
  • Ecològica certificada i vegana

Descarrega't la fitxa tècnica Torna a les nostres receptes