El que pensem

Part de les nostres cerveses les distribuïm en bicicleta, de tal forma que la nostra birra, a més de cervesa ecològicca sigui sostenible.A Cerveses JK entenem que el compromís per fer una cervesa de qualitat no ha d'estar renyit, més aviat tot el contrari!, amb intentar fer un món més sotenible, per això, adoptem les següents pautes a l'hora de fer les nostres cerveses.

Utilitzar productes ecològics i/o de proximitat: Tot i la dificultat que suposa trobar llúpols i maltes de proximitat, el nostre objectiu és amb el temps poder-ne utilitzar de propers, no com ara on totes les maltes que utilitzem vénen d'altres paisos com Bélgica, Alemània o Anglaterra. Igualment pensem pels llúpols, com tenim el mateix problema, de moment només utilitzarem llúpols europeus per tal de minimitzar l'emprenta ecològica del transport d'aquest ingredient, que ja és important comptant que poden venir d'Alemània, Eslovènia o la República Txeca. Això ens fa renunciar a utilitzar excelents llúpols "d'ultramar" de llocs com Amèrica o Nova Zelanda. Igualment, sempre que ens sigui possible utilitzem tots els ingredients de cultiu ecològic (de moment utilitzem maltes, llúpols, adjunts com flocs, espècies, etc) o de comerç just (és el cas del sucre integral que utilitzem per la carbonatació a l'ampolla). Alguns dels llúpols "d'ultramar" que comentàvem abans poden ser ecològics Fulla d'una planta de llúpol, ens encanta conéixer bé els nostres ingredients(com molts neozelandessos), de moment optem per no utilitzar-los pel que comentàvem abans. No obstant, en alguna recepta concreta fruit de col·laboracions amb altres cervesers ens permetem emprar algun llúpol americà (ecològic) per obtenir les aromes i gustos que volem obtenir en aquestes col·laboracions especials.

La idea de fer cervesa, no només per al nostre consum propi, va sorgir en bona part gràcies al contacte amb cooperatives de consum i movimets alternatius arrelats al barri del Poblenou. Ens sentim orgullosos de la confiança que se'ns va donar a l'inici i entenem que aquest projecte ha d'aportar valors positius a la societat i mantenir-se lligat, i compromès amb el lloc que l'ha vist néixer. Per això, mirem d'involucrar-nos en la vida del barri i fer del nostre obrador, La Cervesera del Poblenou, un punt més en la vida del barri.